Luc Fierens

Wim Fierens

Michiel Fierens

Michiel Fierens

Familiebedrijf

Sinds 2014

Het verhaal van Chocolates Fierens startte in maart 2014.

 

Chocolate Foodpairing

Iedereen van ons is met deze materie waarschijnlijk al heel zijn leven bezig, creaties, smaken enz... maar dank zij dit systeem hebben we nu wel een gefundeerde achtergrond.

Het foodpairing principe is gebaseerd op een goed begrip van welke voedingswaren mooi samengaan door te vergelijken welke smaakelementen ze delen. Doordat elke chocolade in het Origins assortiment een uitgesproken en uniek smaakprofiel heeft, kunnen ze met verschillende voedingswaren worden gecombineerd. Chocolatiers gebruiken meer en meer chocolade foodpairing als een creatieve tool om innovatieve recepten te ontwikkelen op vraag van de laatste consumententrends.

 

Origine-Chocolade

Origine-chocolade staat voor chocolade vervaardigd uit cacaobonen afkomstig uit één enkel land, soms zelfs uit één enkele regio. De typische omgeving, de grond en het klimaat waar de cacaoboom groeit, geeft de origine-chocolade zijn unieke smaak. Lokale gebruiken alsook de methode om de bonen te drogen en te fermenteren, spelen een definiërende rol in de smaak, waarin toetsen van tropisch fruit tot bloemen, kruiden en specerijen duidelijk herkenbaar zijn.

Origine is voor chocolade wat single malt is voor whisky.

Voor onze creaties selecteren wij steeds de beste cacaobonen uit de equatoriale gebieden. Behalve voor de kwaliteit van de cacaoboon hebben wij ook oog voor authenticiteit, herkomst, bescherming van het milieu en ethish gedrag.